Friday, March 21, 2014

Kek Batik Paling Simple dan Sedap


resepi paling simple, semua orang boleh buat :D jom cuba.

BAHAN :

  • 1 paket kecil milo
  • 250gram butter
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 1 paket roti marie


CARA :

  1. masukkan milo, butter dan susu ke dalam periuk.
  2. kacau laju-laju, kalau tak kacau, nanti berketul.
  3. masukkan biskut marie kalau dah menggelegak, kacau rata biar semua biskut berwarna coklat. jangan kacau lama-lama, karang biskut lembik pulak.
  4. masukkan ke dalam loyang, lepas tu sejukkan selama 4jam. siap!

9 comments:

  1. wah kek batik! sedap gilaa >< favourite saya ni, hehe.

    ReplyDelete
  2. wah bagusnya share about resepi, in sha Allah suatu hari nanti una nak buat. huhuhu :3

    ReplyDelete
  3. wah ada resepi la kat blog cik cenderawasih.... best best :D

    ReplyDelete
  4. salam singgah,, emm banyak kali try buat tp masih tak berjaya heheh xpe nti nk try lg la :)

    ReplyDelete
  5. Omg.. yaya suka sgt mkn kuih ni dlu. Tp krg dah xprnh mkn dah. Rndu nak mkn bnda ni

    ReplyDelete