Wednesday, April 16, 2014

Buang Word Verification di Ruang Comment

assalamualaikum.

ni tutorial untuk buang word verification di ruang comment. bulan lepas ada kakak blogger yang tegur, lagi elok kalau buang word verification tu sebab macam menyusahkan orang nak comment. blogger baru mungkin tak perasan word verification ni. masa nak publish comment, mesti keluar yang ni kan.

word verification

jadi, kalau korang nak delete. click design > settings > posts and comments.


dah tekan posts and comments > keluar yang ni pulak.


show word verification tu, tukarkan kepada NO. tu saje :)

zikir harian

2 comments:

  1. yes yes thank u buat ni. Nanti qila nak share haih.
    Ada lagi yg buat verification ni T_T
    Penat betul nak menaip nombor tu haihh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah, pening tengok word tu. hehe. kalau salah, kena ulang pulak. last2 tak jadi comment :)

      Delete