Saturday, May 24, 2014

Topup Giveaway by Mya

TAMAT PADA 7 JUN 2014
followers ke 558
likers ke 412

klik banner untuk join
hadiah :
top referral : RM30
24 pemenang bertuah : RM5

Tuesday, May 20, 2014

Giveaway RM300 by Blog Pancing Elih

---------- TAMAT PADA 4 JUN 2o14 ----------

assalamualaikum.

klik banner untuk join :)

p/s : syarat simple je.

Sunday, May 04, 2014

Senarai URL Blog

assalamualaikum.

jom join segmen simple ni. cuma tinggalkan URL blog korang dekat ruang comment entry ini. baru senang nak blogwalking kalau dah ada senarai :)

blogwalking
----- terima kasih :) -----

bloglist :
1. http://nurulsyazwaniyazid.blogspot.com
2. http://ohthrillers.blogspot.com
3. http://myshaheila.blogspot.com
4. http://anies-msletoes.blogspot.com
5. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com
6. http://intansaffyna.blogspot.com
7. http://duniazumal.blogspot.com
8. http://shirochan99.blogspot.com
9. http://muslimahad-deen.blogspot.com
10. http://fie-mi.blogspot.com
11. http://theonlygirl98.blogspot.com
12. http://www.zukidin.com
13. http://nad-lifeisfun.blogspot.com
14. http://onlymedalila.blogspot.com
15. http://sarahairudin.blogspot.com
16. http://nineteencapri.blogspot.com
17. http://newhusnayusof.blogspot.com
18. http://ciksitionline.blogspot.com
19. http://husnazahidi.blogspot.com
20. http://reinirazak.blogspot.com
21. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com
22. http://thepiratekingstories.blogspot.com
23. http://shahhohoy.blogspot.com
24. http://hudasensei.blogspot.com
25. http://eykabaha.blogspot.com
26. http://celotehcikfieqa.blogspot.com
27. http://nad2nadzirah.blogspot.com
28. http://www.nasrulmuhaimin.com

Petua Buang Tahi Lalat Dengan Mudah

assalamualaikum.

petua ni saya baca dari blog http://iliesbubblies.blogspot.com. memang mudah tapi sakit macam kena gigit semut api. saya ada tahi lalat dekat dagu. satu besar dan hidup, satu lagi kecik dan mati kot tapi timbul. saya pernah garu tahi lalat yang kecik tu sebab gatal, dia tertanggal tapi tumbuh lagi.

BAHAN :
  • kapur sirih - kapur makan (google kalau tak tahu)
  • serbuk pencuci - contoh : daia, top, breeze, fab, saya guna daia
  • sedikit air
CARA :
  1. bancuh kapur sirih dan serbuk pencuci atas bekas. saya guna bekas plastik dan sudu plastik untuk bancuh.
  2. nisbah adunan 1 : 1 saya campur kapur sirih setengah sudu dan serbuk pencuci setengah sudu jugak.
  3. titiskan air sikit je sehingga adunan jadi macam bedak sejuk.
  4. bila adunan dah siap, boleh cucuk sikit tahi lalat guna jarum tapi saya tak cucuk.
  5. bismillah. letak sedikit adunan tu atas tahi lalat. INGAT : letak atas tahi lalat je, tak boleh lebih kena kulit.

PENGALAMAN SAYA :
hari pertama
  • first time letak tak sakit tapi kulit tahi lalat tu mengelupas. tunggu 40 minit. cuci.
  • kali kedua letak, dah mula rasa sakit macam kena gigit semut api. tahi lalat jadi besar. tunggu 40 minit. cuci.
  • kali ketiga, tahi lalat jadi kering dan kembali ke bentuk asal tapi kulit sekeliling tahi lalat jadi bengkak dan merah. tunggu 40 minit. cuci.
  • kali keempat, masih sakit jugak, tahi lalat kering dan menipis, tunggu 40 minit. cuci.

(tak ingat letak kali ke berapa mula keluar darah, tapi sikit je)

hari kedua
letak dua kali, masih rasa sakit dan keluar darah sikit. tahi lalat kecik dah tanggal - tinggal parut kaler hitam(tak pasti baki tahi lalat atau tak) dan berlubang.

hari ketiga
letak dua kali, tahi lalat jadi mengecut dan kering.

hari keempat
dah tak letak campuran kapur sirih + serbuk pencuci. tahi lalat tu macam nak tanggal, tapi masih melekat sikit dekat isi kulit. tahi lalat jadi macam kudis.

hari kelima
tahi lalat tanggal. cuma tinggal lubang parut.

Thursday, May 01, 2014

#2 Senyum Malam


alahai~ sopannya duduk. boleh buat menantu ni! hehehe.

Pencarian Bloglist 2 Bulan by Athirah

assalamualaikum.

pencarian bloglist untuk bulan mei hingga jun 2o14. klik banner untuk join! :D


tamat pada 15 mei jam 12.00 malam.